Cambridge International Education

Zasnovana na principu da savremeno srednje obrazovanje treba na najkorisniji način spojiti teoretsko znanje i praktične vještine, naša Gimnazija je s ponosom registrovana kao Cambridge međunarodna škola od jula 2018. godine, i samim tim je član sve veće Cambridge International Education zajednice.

Ovim članstvom, naši učenici su se pridružili preko million naprednih učenika širom svijeta, koji su prepoznali koristi Cambridge obrazovanja: sticanje dubokog razumijevanja svijeta oko njih, širenje konceptualnog shvatanja, razvijanje razmišljanja višeg reda i analitičkih vještina, kroz istraživanje inovativnih i stimulativnih silabusa.

GSSST svojim učenicima nudi sedam Cambridge certificiranih predmeta na AS (Advanced Subsidiary) i A (Advanced) nivou, što odgovara trećem i četvrtom razredu.

Cambridge ispitivanje u Gimnaziji SSST na raspolaganju je i privatnim kandidatima, što znači da primamo aplikacije za testiranje kandidata koji nisu upisani u našu Gimnaziju.

Pregled predmeta po smjerovima je kako slijedi:

Prirodni smjer
Fizika
Hemija
Biologija
Engleski jezik (Prvi strani jezik)
Informatika
Društveni smjer
Historija
Sociologija
Engleski jezik (Prvi strani jezik)
Informatika

Svi Cambridge certificirani predmeti u Gimnaziji SSST su dio nacionalnog nastavnog plana i programa, što našim učenicima nudi jedinstven i sveobuhvatan obrazovni paket.

Prednosti Cambridge International Education programa

Cambridge International Education program ogleda se u višepredmetnom i interdiscplinarnom pristupu podučavanju i učenju, koji je u skladu sa najsavremenijim i najvišim obrazovnim standardima. Cjelokupna nastava i ispiti odvijaju se na engleskom jeziku, što motiviše učenike da razmišljaju globalno i ulijeva im osjećaj pripadnosti naprednoj međunarodnoj zajednici.

Svojim izazovnim programima, Cambridge International Education potiče i učenike i nastavno osoblje na lični razvoj. Ponosni smo što naše mlado i izuzetno motivisano nastavno osoblje, neprestanim radom na svojim predavačkim vještinama postavlja primjer našim učenicima, što je jedan od preduslova za uspješno organizovanu nastavu u sklopu Cambridge International Education programa.

Cambridge ispiti na AS i A nivou priznaju se na oko 1.500 visokoškolskih institucija širom svijeta, uključujući sve univerzitete u Velikoj Britaniji, 600 univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama što obuhvata vodeće Ivy League institucije, kao i vodeće obrazovne institucije u Europi, Aziji, Africi, Sjevernoj Americi i Australiji.

Cambridge ispiti priznati su i u našoj zemlji: naš osnivač, Univerzitet SSST, ne samo da daje prednost i dodjeljuje stipendije maturantima Gimnazije SSST prilikom upisa na Univerzitet, već i priznaje ispite položene na A nivou, umjesto prijemnih ispita za određena polja studija. Zadovoljstvo nam je saopštiti da i Univerzitet u Sarajevu trenutno razmatra istu mogućnost.

Svojim sveobuhvatnim i fokusiranim pristupom učenju, i anonimnosti u procesu provođenja ispita, Cambridge International Education, a samim tim i naša Gimnazija kao registrovani Cambridge centar, podržava i štiti integritet svakog učenika. Cambridge International Education usmjeren je ka jačanju samopouzdanja, promišljanja, inovacije i smjelosti učenika, odlika koje su zaštitni znak pristupa obrazovanju Gimnazije SSST.

Brošuru možete preuzeti ovdje.

Više